Pretraga
17 sij 2026

Privodi za klime

5 mjeseci prije
Dragi stanari,

Imam prijavu od suvlasnika s ulične strane da su neki suvlasnici napravili štetu na zgradi na način da su izvod vode iz klima uređaja izveli na način da su oštetili vertikalnu cijev. Sada voda ide ispod fasade i erodira istu. Posljedica nesanacije je veća šteta, koja bi uključivala sanaciju fasade u cijeloj vertikali.

Budući je prijavila štetu, istu sanaciju će suvlasnici morati nadoknaditi.

Postoje dvije opcije:
1. Da to odrade u vlastitom aranžmanu
2. Da razmjerno sudjeluju u troškovima sanacije izvoda i cijevi, što je jeftinija opcija

Za 14 dana će izaći tvrtka ispred upravitelja zgrade i odraditi uvid štete koji će biti temelj za ponudu, kao i za snimku stanja.

Sanaciju može odraditi tvrtka koju će nam predložiti upravitelj, no može.odraditi i netko drugi, pa vas molim za prijedlog.
Citat
0
5 mjeseci prije
Dario Vuković wrote:
Dragi stanari,

I

Postoje dvije opcije:
2. Da razmjerno sudjeluju u troškovima sanacije izvoda i cijevi, što je jeftinija opcija

Meni iz ovog nije jasno tko bi plaćao štetu pod točkom 1 i pod točkom 2.

Jel to znači da
1) plaća onaj tko je izazvao štetu
2) plaća se sredstvima iz pričuve
Citat
0
5 mjeseci prije
Pa ako je to necije neodgovorno ponasanje onda treba taj suvlasnik tko je i izazvao stetu platit,zasto bi svi placali necije neodgovorno ponasanje prema zajednickoj imovini.
Citat
0
5 mjeseci prije
Davor Ambruš wrote:
Dragi stanari,

I

Postoje dvije opcije:

Meni iz ovog nije jasno tko bi plaćao štetu pod točkom 1 i pod točkom 2.

Jel to znači da
1) plaća onaj tko je izazvao štetu
2) plaća se sredstvima iz pričuve

Pod 1. plaća svog majstora
Pod 2. plača zajedničkog majstora i dijeli trošak

Nema opcije iz pričuve ... osim ako skupimo 51% da želimo, a to bi bila druga tema, do koje ne vrerijem da ćemo doći
Citat
2